Open space à la Twitter. Prohlédněte si kanceláře technologického dravce

Hlavní sídlo Twitteru na Market Street v San Francisku

Hlavní sídlo Twitteru na Market Street v San Francisku Zdroj: Twitter (Jasper Sanidad)

Hlavní evropské sídlo v Londýně
Sídlo Twitteru v Bostonu
Hlavní sídlo Twitteru na Market Street v San Francisku
Hlavní evropské sídlo v Londýně
Sídlo Twitteru v Bostonu
27
Fotogalerie
Twitter má v současné době kanceláře v pětatřiceti městech po celém světě, v nichž zaměstnává přes 3 600 lidí. Podobně jako mnohé moderní firmy zvolili architekti při návrhu pracovních prostor především otevřené kanceláře.

Raketový růst Twitteru si již od jeho vzniku v roce 2007 neustále žádá rozišiřování kanceláří. Není proto divu, že se před dvěma lety jeho hlavní sídlo v San Francisku přesunulo už do čtvrté lokality. První kanceláře na South Park Avenue sdílel Twitter se svou mateřskou společností Obvious a namačkalo se do nich několik desítek zaměstnanců. Po několika měsících tedy došlo ke stěhování do prvních vlastních kanceláří na Bryant Street, kde Twitter přečkal nejvyšší nával nových uživatelů.

Třetí sídlo Twitteru na Folsom Street již bylo navrhováno přímo pro potřeby firmy designérkou Sarou Morishige. V těchto prostorách hlavní sídlo vydrželo až do roku 2012.

San Francisco, USA

Twitter v současné době sídlí v jedenáctipodlažní budově z roku 1937 na Market Street. Zabírá zde 7. - 9. patro a pro návrh kanceláří si vybral společnost Interior Architects, přičemž o finální vzhled se postaralo studio Lundberg Design.

Londýn, Anglie

Hlavní sídlo Twitteru v Evropě se od loňského roku nachází v Londýně. Připraveno k přestěhování bylo za půl roku, přičemž původní odhad architektů a návrhářů byl necelý rok.

Boston, USA

Jedno z hlavních vývojových center sídlí v Bostonu. Vývojáři zde mají na starost mobilní aplikace, multimédia a také platformu Fabric. Celkem je zde zaměstnána necelá padesátka vývojářů.

Podívejte se také: