P3 zahájila výstavbu v PointParku Žilina

PointPark Properties (P3) zahájila ve spolupráci s Optima Consulting výstavbu první etapy logistického parku v lokalitě Žilina-Strečno na Slovensku. Nová budova nabídne 6 000 čtverečních metrů skladové a kancelářské plochy a bude využívána korejskou logistickou společností jako distribuční centrum pro automobilové díly značky Kia.

Slavnostní vztyčení prvního pylonu proběhlo 5. června za účasti všech zainteresovaných stran. Oslavy se zúčastnil i starosta obce Strečno, pan Dušan Štadáni, který tento projekt plně podporuje. Mezi dalšími hosty byla celá řada potenciálních klientů pro pozdější fáze projektu. Výstavba probíhá v rychlém tempu – dokončení stavby je naplánováno na srpen letošního roku.

„Z dlouhodobého hlediska je strategií P3 expanovat na Slovensku mimo Bratislavu a soustředit se na lokality jako je Trnava, Žilina, Prešov, Košice a další místa preferovaná našimi klienty. Vzhledem k nedostatku moderních skladových prostor v těchto lokalitách vnímáme Žilinský kraj jako velkou příležitost. Díky platnému stavebnímu povolení můžeme v této lokalitě nabídnout dalších 35 000 metrů čtverečních skladové plochy, s dodáním projektu do 6 měsíců od podpisu smlouvy s klientem,“ říká Peter Bečár, Managing Director P3 Česká republika a Slovensko.

„Naším cílem je vybudovat v rámci dohodnutého časového harmonogramu logistický park splňující požadavky třídy A, včetně standardů poskytovaných naším partnerem PointPark Properties,“ dodává Michal Kozáček, jednatel společnosti Optima Consulting.
PointPark Žilina má celkovou rozlohu 90 000 čtverečních metrů, s možností okamžité výstavby 41 000 čtverečních metrů skladových prostor. Žilinský region, ve kterém se park nachází, je strategickým průmyslovým a dopravním uzlem Slovenska. Park je situován v blízkosti obce Strečno, nedaleko dálnice D1 vedoucí z Bratislavy do Žiliny, Popradu a Košic a v blízkosti parku se také plánuje výstavba mezinárodní dálnice D3, která bude spojovat Slovensko s Polskem.