People: letos se nejlépe oblékala herečka Washingtonová

Herci Kerry Washingtonová a Joe Morton

Herci Kerry Washingtonová a Joe Morton Zdroj: CTK

Herečka Kerry Washingtonová je podle časopisu People nejlépe oblékanou ženou roku. Časopis ocenil její módní cit a podíl na prosazení elegance do letošního odívání žen. Loni časopis označil za nejlépe oblékanou ženu herečku Gwyneth Paltrowovou.

Šestatřicetiletá Američanka Washingtonová, která získala nominaci na letošní televizní cenu Emmy za roli v seriálu Skandál, stanula v čele žebříčku, v němž nechybí Jennifer Lawrenceová, zpěvačka Solange Knowlesová a herečky Jenna Dewanová a Kate Bosworthová.

„Nenosím moc kalhot. Když někam jdu, chci se cítit pohodlně a oblékám se podle příležitosti,“ reagovala na ocenění Washingtonová, která se objevila například ve filmech Nespoutaný Django, Poslední skotský král či Moje žena a jiné katastrofy.

Herečka Kerry WashingtonováHerečka Kerry Washingtonová | CTKHerečka Kerry Washingtonová

Zatímco Washingtonové se dostalo ocenění jako vůbec nejlépe oblékané ženě světa, herečka Jessica Chastainová se podle časopisu People umí nejlépe oblékat při slavnostních příležitostech, herečku Solange Knowlesovou zase magazín vyzdvihl za nejodvážnější volby outfitů. Naopak prohřešků v oblečení se podle listu dopustily například herečka Sarah Jessica Parkerová a první dáma USA Michelle Obamová.

Časopis uvedl, že tradiční výroční hodnocení vypracoval na základě názorů svých redaktorů a 42 000 čtenářů, osobností módy a módních bloggerů.

Herečka Kerry WashingtonováHerečka Kerry Washingtonová | CTK„Nenosím moc kalhot. Když někam jdu, chci se cítit pohodlně a oblékám se podle příležitosti,“ reagovala na ocenění Washingtonová.