Perfektní švih podle Jakuba Kučery

trenér golfu Jakub Kučera

trenér golfu Jakub Kučera

Jedenatřicetiletému golfovému trenérovi Jakubu Kučerovi, členu české profesionální asociace PGAC, který hrál i „druhou“ nejvyšší evropskou ligu, odvaha evidentně nechybí. Jako první český profesionál se totiž pustil na tenký led a napsal knihu pro golfisty. Nazval ji Cesta k perfektnímu švihu. V rozhovoru pro E15 řekl: „Snažil jsem se, aby s ní mohl pracovat každý: ať je mladý nebo starý, hubený či korpulentní...“

* E15: Ve vaší knize je mnoho užitečných rad a triků. To jsou všechno vaše nápady? Nebo jste hledal inspiraci ve světě?

Něco jsou moje nápady, ale koukal jsem i jinam, samozřejmě. Hraji golf dlouho, už pětadvacet let. A tak jsem cviky uveřejněné v knize vybíral podle toho, co mi za ta uplynulá léta vyhovovalo, co by mohlo pomoci i ostatním. Nechtěl jsem, aby byla upovídaná. Ta kniha stojí hlavně na fotografiích.

* E15: Pro koho jste ji psal?

Snažil jsem se, aby s tou knihou mohl teoreticky pracovat každý. Schválně jsem tam dal i spoustu relativně lehkých cviků, které by měly každému pomoci zvládnout golfový švih. Které každému ukážou nenásilným způsobem, jak by to tělo mělo pracovat, jak by se mělo ohnout, jakých chyb se vyvarovat. Jak dostat švih pod kontrolu a jak v něm dosáhnout více kompaktnosti a přesnosti. Měla by pomoci začátečníkům i pokročilým.