Pestrobarevní Tanečníci z Bollywoodu

Indický muzikál je ve světě opěvovanou dvouhodinovou podívanou plnou zpěvu a tance. Do Kongresového centra zamíří dnes večer.

Pod pojmem muzikál si asi řada lidí představuje propracovaný příběh (nejlépe nějaký známý remake) okořeněný dokonalou choreografií a partou tradičních muzikálových zpěváků.

V případě muzikálu Tanečníci z Bollywoodu (The Merchant of Bollywood) je to trochu jinak. Tomu ostatně napo- vídá i název, který se opírá o místo zvané Bollywood – indická verze amerického Hollywoodu.

„Bollywoodské projekty jsou známé svou pestrobarev- ností, rozjásaností, jsou plné klišé, hudby a tance,” vysvět-luje filmový kritik Aleš Harazim.

A přesně tyto elementy v sobě Tanečníci z Bollywoodu jednoznačně mají – jsou extravagantní, melodramatičtí, a především až přehnaně pestrobarevní. Příběh o tradici, vzpouře a lásce, inspirovaný skutečnou událostí, umožňuje divákům vychutnat si exotické zvuky a obrazy vytvářející barevný kaleidoskop indické kultury.

Více než příběh jsou však v představení dominantní bubenická hudební čísla a opulentní taneční sekvence. „Tanečníci z Bollywoodu je skutečně velkolepý muzikál. Je plný zářivých kostýmů, světelných efektů. Na jevišti vystoupí celkem 40 herců a zpěváků z Mumbaje,“ dodává Kristina Drahoňovská z pořadatelské agentury.