Petr Czudek sbírá nové zkušenosti

Petr Czudek ví, že mu basketbal bude chybět.

Dlouhá léta působil v nejvyšší basketbalové soutěži. Nyní začal první sezonu jako trenér rezervního týmu v Opavě. Petr Czudek ale nehodlá vzít zpět své rozhodnutí. „Popravdě, trochu mě svrbí ruce. Po dlouhé době budu vše sledovat jen jako divák. Teď už klukům pomůžu jen tím, že jim budu fandit,“ řekl Czudek, který neví, jak na něho bude působit to, že nenaskočil do soutěže. „Určitě mi bude basketbal chybět, ale udělal jsem takové rozhodnutí a stojím si za ním,“ uvedl Petr Czudek.

Czudek si zvyká na novou roli

Bývalý hráč teď získává nové zkušenosti jako trenér. „Zatím si zvykám, je to něco jiného. Nejradši bych na to hřiště někdy vběhnul a pomohl klukům. Takhle jim mohu pomoci nějakou radou nebo tím, že si vezmeme time a podobně,“ sdělil Czudek. David Klapetek trenér „A“ týmu tak získal zkušeného pomocníka jakým bezesporu Czudek je. „Já nejsem v pozici nějakého asistenta u áčka. Jsem spíše takový tichý konzultant,“ nazval svoji roli u extraligového týmu Czudek.

Splněný sen: Mistrovství Evropy

Bývalý vynikající rozehrávač má za sebou i bohatou reprezentační kariéru, na kterou rád vzpomíná.“ Vždy, když jsem vyhrál poslední titul, tak jsem říkal, že to je můj nejhezčí okamžik, ale myslím, že když jsem se dostal s reprezentací na mistrovství Evropy, tak tím jsem si splnil svůj sen,“ zakončil svá slova bývalý úspěšný basketbalita Petr Czudek.