Pilsner Urquell letos představí mimořádnou jedenáctou aukční lahev pro Centrum Paraple

.

. Zdroj: Plzeňský Prazdroj, a.s.

Charitativní projekt Aukční lahve pro Centrum Paraple pořádá Pilsner Urquell již devátým rokem. Vždy v předvánočním čase je v aukci dražena limitovaná edice deseti designových lahví vyrobených v předních českých sklárnách podle návrhu nejlepších tuzemských designerů.

Výtěžek z aukce každoročně putuje Centru Paraple, které i díky Aukčním lahvím Pilsner Urquell může zlepšovat a rozšiřovat služby pro lidi s poškozením míchy. Dosud dražby Aukčních lahví vynesly 11 milionů korun. Zatím nejvyšší částku se podařilo vydražit v roce 2018, kdy za lahve dle návrhu dvojice Václav Mlynář a Jakub Pollág získalo Centrum Paraple 2 759 988 Kč.

Plzeňský Prazdroj, a.s.

Na vytvoření letošní lahve se Pilsner Urquell dohodl s předním českým designérem Michalem Froňkem, spoluzakladatelem studia Olgoj Chorchoj. Výroby se pak ujala světoznámá sklárna Moser a hodinářská manufaktura Bohematic, která korunovala aukční lahve precizně provedenými futuristickými uzávěry. Jednotlivé lahve budou nakonec zabaleny do dřevěných pouzder, ručně vyrobených mistry bednáři plzeňského pivovaru. Mottem letošních aukčních lahví je totiž „spolupráce“, která je klíčovou podmínkou úspěchu, ať už se jedná o výrobu piva, designových předmětů nebo řešení nenadálých situací, které nás potkávají.

Plzeňský Prazdroj, a.s.

V letošním roce bylo mimořádně vyrobeno jedenáct lahví, které jsou symbolicky propojeny, takže společně vytváří jeden celek. V něm má každá láhev svou roli. Jedenáctá je o něco větší, stojí uprostřed a je objímaná deseti lahvemi, určenými pro letošní aukci. Ta jedenáctá se stane symbolem podzimní sbírky veřejnosti na portále HitHit. Pokud se v ní podaří nashromáždit potřebné prostředky, bude vybraná částka společně s jedenáctou lahví slavnostně předána Centru Paraple. Podobně jako myšlenka letošního projektu Aukčních lahví se sbírka ponese v duchu spolupráce a spojení sil. I z toho důvodu se Centrum Paraple společně s Pilsner Urquell spojilo s dalšími partnery projektu a připravilo si pro veřejnost unikátní dárky a exkluzivní zážitky, které pomáhají.

Do sbírky na serveru HitHit se může veřejnost zapojit symbolicky od 11. 11, kdy bude sbírka na Centrum Paraple spuštěna. Sbírka bude ukončena po 30 dnech a pokud se cílová částka vybere, bude jedenáctá lahev předána společně s finanční podporou.