Počasí na víkend: Podzim se blíží pomalu

"Podzim se ještě neblíží, můžem´se toulat Dobříší..." mohli bychom parafrázovat píseň Luboše Pospíšila, k níž text napsal Pavel Šrut. Září se zatím snaží o příjemnou tvář. Víkend by měl být poměrně teplý, vymetené oblohy se ale nejspíš nedočkáme. Teplota by se po oba dva dny měla přes den držet nad dvacítkou, v neděli bychom měli počítat s deštěm.

Sobotní ráno by teploty mely dostoupit až k deseti stupňům Celsia, odpoledne se dostanou až na 21 respektive 25 stupňů. Nad celým územím republiky bude obloha zatažená nebo polojasná, navečer by mělo oblačnosti přibývat a v noci na neděli může zapršet – buď z přeháněk nebo bouřek.

Neděle se bude ráno teplotami podobat sobotě, odpoledne už bude o něco chladněji – teploty vystoupí na 19 až 23 stupňů. Od západu proudící studenou frontu bude provázet výrazná oblačnost s přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku s bouřkami.

Od pondělí bude oblačnost ustupovat, ale teploty ještě klesnou. Už od úterý se však opět oteplí až na 22 stupňů a slunné počasí by mělo vydržet až do pátku.