Pod: Chytrá matrace s automatickou regulací teploty vám zajistí vyšší kvalitu spánku

Chytrá matrace Pod

Chytrá matrace Pod Zdroj: VTM.cz

Chytrá matrace Pod
Chytrá matrace Pod
Chytrá matrace Pod
Chytrá matrace Pod
Chytrá matrace Pod
9
Fotogalerie

Nová chytrá matrace Pod od Eight Sleep dokáže automaticky přizpůsobit teplotu během spánku podle potřeb vašeho těla. Jednou z funkcí je například probouzení pomalým ochlazováním lůžka, které prý probere i ty nejodolnější spáče.

Celý koncept vychází z faktu, že teplota lidského těla se v průběhu spánku mění. Nejprve klesá, s blížícím se probuzením pak pomalu roste. S tím se také mění požadavky na teplotní komfort. Pokud se tedy v noci třesete zimou, nebo se naopak probouzíte v kalužích potu, může být chytrá matrace řešením.

Matrace jako součást chytré domácnosti

Kromě schopnosti ovlivňovat teplotu lůžka přináší Pod také všechny funkce předchozích generací matrací Eight Sleep. Dokáže tedy sledovat váš spánek a umožňuje nastavit různé teplotní zóny pro každou stranu postele. Matrace se integruje se s dalšími zařízeními chytré domácnosti, jako jsou termostaty Nest, světla Philip Hue nebo chytří asistenti Amazon Alexa a Google Home.

K matraci je ze strany hadicí připojena nádrž s vodou, která slouží k jejímu ohřevu a ochlazování. Teplotu lze nastavit v rozmezí od 13 do 46 stupňů Celsia buď z aplikace v mobilním telefonu (podporován je Android i iOS), nebo automaticky s ohledem na okolní podmínky. Automat využívá umělou inteligenci, která se učí zvyklostem spáčů a podle nich upravuje teplotu v posteli.

Video placeholde
Chytrá matrace Pod od Eight Sleep • Zive.cz

Funkce automatické regulace teploty byla koncipována na základě dat a poznatků nahromaděných v průběhu mnoha let, čítajících více než 43 milionů hodin sledování spánku a výzkumu cirkadiánního rytmu. Cílem je poskytnout co nejvyšší kvalitu spánku, který má z hlediska dopadu na celkovou kvalitu života stejnou důležitost jako cvičení a zdravá výživa.

Kvalitní spánek je základ

Matteo Franceschetti, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Eight Sleep, uvedl: „Přicházíme s řešením, které je bez problémů integrováno do postele, učí a přizpůsobuje se na základě cirkadiánního cyklu, aby se zajistilo, že vám v noci nikdy nebude příliš horko nebo příliš chladno.“

Z mnoha výhod chladnějšího prostředí v průběhu noci můžeme zmínit nejen rychlejší usínání, ale především více času v hlubokém spánku a menší počet přerušení spánku po celou noc. To v celkovém kontextu znamená, že se ráno budete budit svěžejší a odpočatější.

Nutno konstatovat, že matrace Pod rozhodně není levná. Nejmenší verze přijde na 1995 dolarů (cca 45 500 Kč), větší pak na 2195, respektive 2495 dolarů (50 000, resp. 56 900 Kč). Ve Spojených státech již byly spuštěny předobjednávky s tím, že dodávky budou zahájeny v dubnu.

Článek vyšel na serveru VTM >>>