Policisté vyslechli piráta z dálnice D1

Vyšetřovatelé vyslýchali téměř sedm hodin čtyřicetiletého podnikatele ze Zlínska, který údajně v březnu agresivní jízdou zavinil dopravní nehodu na 24. kilometru dálnice D1.

Při nehodě měla vytlačit Škoda Superb z dálnice vůz, který skončil v kotrmelcích mimo dálnici. Podle TV Prima je obviněným mužem podnikatel Luboš Lacina z Valašského Meziříčí.

Čtyřicetiletý řidič ze Zlínského kraje dorazil k výslechu i se svým advokátem. Kriminalisté obvinili muže z pokusu o trestný čin těžkého ublížení na zdraví. Lacina i jeho právník se k nehodě nechtěli vyjádřit. Obviněnému řidiči hrozí pět až dvanáct let za mřížemi. Policie ho bude stíhat na svobodě.

Nehoda se stala 22. března na 24. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu a zaznamenala ji dálniční kamera. Řidička Mazdy předjížděla kamion, řidič superbu, který ji dojel, se ji údajně snažil blikáním a troubením donutit, aby mu uvolnila cestu. Když řidička předjíždění dokončila a zařadila se do pruhu před kamion, řidič suberbu do ní prý bočně najel a vytlačil ji z dálnice. Mazda s řidičkou a jejím spolujezdcem vylétla do pole, několikrát se přetočila přes střechu a narazila do stromu. Řidič superbu přivolal pomoc.