Porsche Cayman: druhá generace na prvních obrázcích

Porsche Cayman (Repro: AutoRevue)

Porsche Cayman (Repro: AutoRevue)

Porsche Cayman (Repro: AutoRevue)
Porsche Cayman (Repro: AutoRevue)
Porsche Cayman (Repro: AutoRevue)
4
Fotogalerie
Po sedmi letech přichází chvíle pro změnu. Značka Porsche představuje druhou generaci svého základního sportovního modelu Cayman.

Modelová řada Porsche Cayman první generace byla oficiálně představena v roce 2005 a po boku řady Porsche Boxster vznikala převážně ve finské továrně Valmet Automotive. Generace druhá měla být původně převedena do rakouského Grazu (Magna Steyr), ale po ovládnutí značky Porsche koncernem VW Group bylo rozhodnuto o jejím zavedení do někdejší továrny společnosti Karmann v německém Osnabrücku, v níž dnes vznikají hlavně vozy VW Golf Cabriolet.

Ale zpět k tématu. Již jen hodiny nás dělí od otevření autosalonu Los Angeles Auto Show, na němž se představí také druhá generace lehkého sportovního kupé Porsche Cayman. Není žádných pochyb o tom, že jde prakticky o roadster Porsche Boxster (981) s uzavřenou karoserií typu kupé. A již z těchto prvních oficiálních snímků je jasné, že konstruktérům ze Stuttgartu se tentokrát podařilo pevnou střechu na roadster přilepit poněkud vkusnějším způsobem než naposledy.

Podobnost s Boxsterem

Při porovnání s třetí generací řady Boxster si na novém Caymanu na první pohled všimneme třeba přepracovaných ventilačních otvorů v předním nárazníku, ovšem kapota i hlavní světlomety jsou od pohledu identické. Drobné úpravy postihly také odtrhovou hranu mezi zadními světlomety, ovšem identičnost obou modelů zůstává naprosto zřejmá.

Také motory budou u nového Caymanu stejné jako u Boxsteru třetí generace. Půjde tedy o dva ploché zážehové šestiválce s atmosférickým plněním, jež se ale oproti Boxsteru vyznačují výkonem zvýšeným shodně o 10 koní. Základní jednotka z objemu 2,7 l tak dosahuje výkonu 275 koní (202 kW), ta silnější pro Cayman S pak při objemu 3,4 l vykáže 325 koní (239 kW).

Zdroj: AutoRevue.cz