Poslední koncert Lady soul v Pardubicích

Zpěvačka Marie Rottrová vystoupí v ČEZ Areně. Oslaví tak sedmdesáté narozeniny a zároveň se rozloučí se svojí kariérou.

Za sebou má více než tři tisíce vystoupení, nazpívala přes šest stovek písní, její koncerty byly vždy vyprodané.
Přesto se rozhodla udělat tečku za svou hudební kariérou. V těchto dnech vyráží na turné s příznačným názvem Vše nejlepší tour 2011. Během něho chce se svými přáteli nejen oslavit sedmdesáté narozeniny, ale také se rozloučit s fanoušky. Na dlouhé štaci po Česku a Slovensku se příští týden zastaví v Pardubicích.
„Moc se těším. Vzpomínám si, že jsem tu pravidelně vystupovala v divadle se skupinou Flamingo. Pokaždé jsme hráli dva koncerty, jeden od pěti a druhý večer. Pardubické publikum bylo vždycky skvělé,“ vzpomíná zpěvačka Marie Rottrová, přezdívaná také jako Lady soul. „Jen doufám, že v hale nebude moc velká zima,“ dodává.

To se může stát. Proč jste tentokrát vyměnila pohodlí divadla za zimní stadion?

Jak už jsem ohlásila, jde o turné nejen narozeninové, ale také rozlučkové. Jsou to mé poslední koncerty. Proto jsem chtěla, aby na ně mohlo přijít co nejvíc lidí, aby se dostalo na všechny fanoušky. A je příjemné zjišťovat, že téměř všude, kam se chystám, je vyprodáno.

Velké haly vám nevadí?

Velké prostory mám ráda. Vystupovala jsem třeba v Hradci na Rock for People, kde byly asi čtyři tisíce lidí najednou, a bylo to fantastické. Úžasná atmosféra. Všechno je takové obří, jen já malá.

Jde o výjimečné turné. Jaký bude repertoár?

Lidé vždycky chtějí slyšet hlavně staré známé hity. Rozumím tomu a určitě je nezklamu. Ale kromě všech těch písní jako Řeka lásky, Kůň bílý, Lásko, voníš deštěm nebo Zřejmě letos nikde nejsou kytky zazpívám i písničky z posledního alba Stopy, které jsem vydala před dvěma lety. Třeba stejnojmenný duet s Petrem Němcem.

Plánujete i další hosty?

Určitě mě podpoří také skupina Neřež, tedy Zdeněk Vřešťál a Vítek Sázavský, Petr Spálený, Jaroslav Wykrent nebo jedna mladá zpěvačka, která si říká Patricia. Doprovázet mě bude ostravská skupina Flamingo.

Opravdu jsou to vaše poslední koncerty? Nejde jen o nějaký reklamní trik, abyste vyprodala velké haly?

Neříkám, že se v budoucnu neobjevím na nějaké charitativní akci, v televizním pořadu nebo si nezazpívám s kamarády, ale s mým aktivním koncertováním je konec. Myslím, že je nejvyšší čas. Mám pocit, že můj život se v posledních letech až příliš zúžil na nocování po hotelích, cestování ze štace na štaci a vystupování. Ráda bych získala víc času pro sebe.

Ze světel ramp odchod na odpočinek. Jak bude vypadat důchod Marie Rottrové?

Tak o tom mám poměrně jasnou představu. V důchodu už jsem totiž oficiálně asi tři roky. Chci víc času trávit s rodinou. Budu cestovat, pracovat na zahradě, na jaře si s mužem chceme pořídit psa. Nudit se určitě nebudu, jsem totiž dost činorodý člověk. Také doufám, že se častěji dostanu do Kanady, kde mám syna Martina a dva malé vnoučky.

Také v Čechách máte dva vnuky, od syna Vítka. Prý jdou tak trochu ve vašich stopách. Jste spokojená babička?

Mám z nich velkou radost. Bruno hraje na elektrickou kytaru, Max na bicí. Začali teď vystupovat s kapelou a jde jim to senzačně. Jejich koncerty si samozřejmě nikdy nemůžu nechat ujít.

VŠE NEJLEPŠÍ TOUR 2011

Koncert začne ve čtvrtek 27. října v 19 hodin v pardubické ČEZ Areně

Vstupenky stojí 390, 490 a 690 korun.