Vybírejte ze špičkových audioknih v rámci oslav 10. narozenin Audioteky

Zdroj: archiv Audioteka CZ

Desetileté výročí na českém trhu slaví největší tuzemská audioknižní platforma Audioteka. Při té příležitosti láka na více než 6 700 bestsellerů a novinek v podání předních českých i slovenských herců.

Nabídka Audioteky zahrnuje snad všechny myslitelné žánry. Najdete tu detektivky, sci-fi a fantasy tituly. Nechybí ani světová klasika, faktografická díla či biografie. Vedle jednohlasé klasiky objevíte i tzv. superprodukce, které jsou postavené na precizním zvukovém plánu s originální hudbou a špičkovými hereckými výkony. Zde jsou naše tipy pro poslech:

Michail Bulgakov: Mistr a Markétka

Světoznámý román o věčném boji dobra se zlem patří mezi stěžejní díla 20. století. Aktuální zůstává dodnes. Devítidílné sérii z dílny Audioteky dominují excelentní herecké výkony Martina Myšičky, Anny Fialové, Josefa Lábuse a dalších 60 českých a slovenských herců. Děj podtrhují autentické nahrávky z Moskvy 30. let 20. století i originální hudba. I fajnšmekři se tak mohou těšit na silně intenzivní zážitek.

archiv Audioteka CZ

Viola Stern Fischerová, Veronika Homolová Tóthová: Mengeleho děvče

Skutečný příběh ženy, která přežila čtyři koncentrační tábory. Audiokniha popisuje život Violy Stern Fischerové v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je dívka se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích příbuzných si jí všimne nechvalně známý dr. Mengele a Viola se stává jedním z jeho „děvčat“, na kterých byly prováděny nejrůznější experimenty. Namluvily Jitka Ježková a Vilma Cibulková.

archiv Audioteka CZ

Dominik Stroukal, Jan Skalický: Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti

Od začátku koronavirové krize přibývá rekordní množství peněz. Dolarů i korun. Lidé tak čím dál více prozkoumávají možné alternativy. Může se takovou alternativou stát bitcoin? Před několika lety byl vnímán jen jako zábava pro fanoušky – nyní vstupujeme do doby, kdy se ukáže, jestli má potenciál stát se měnou budoucnosti. Krizi přežil, ale co dál? Přibližuje audiokniha v podání Petra Neskusila.

archiv Audioteka CZ

Christian Davenport: Vesmírní baroni

Elon Musk, Jeff Bezos a jejich tažení za osídlením kosmu. Poslechněte si vyprávění o podnikatelích-miliardářích, kteří investují svá jmění do znovuvzkříšení amerického vesmírného programu. Téměř půlstoletí poté, co Neil Armstrong stanul na Měsíci, využívají inovace Silicon Valley, aby vyslali lidi dál, než kam se to podařilo NASA. Audioknihu postavenou na exkluzivních rozhovorech s hlavními hrdiny příběhu namluvil Aleš Procházka.

archiv Audioteka CZ

U každé audioknihy najdete ukázku zdarma. To abyste se ještě před zakoupením přesvědčili, že vám její zpracování vyhovuje. Pak už posloucháte v aplikaci Audioteka a díky podpoře Apple Car Play a Android Auto si příběhy vychutnáte i na cestách.

Více na www.audioteka.cz.