Pravý čas pro nové album? Kultovní Lamb odpoví na Flédě

Britská formace Lamb vystoupí v neděli 5. února v brněnské Flédě.

Pozor na čísla. Britská kapela Lamb má dva členy, před necelými třemi roky hrála v Česku zatím poprvé a naposledy. A brněnskou premiéru si odbude v neděli 5. února v klubu Fléda se svým albem nazvaným jednoduše 5.

Elektronické duo z Manchesteru tvoří zpěvačka Lou Rhodes, která prorazila svým nenapodobitelným a unikátním hlasem, a Andy Barlow, hudební producent a instrumentalista známý také jako Hipoptimist, který stojí za zvukem kapely. Ten je ovliněný jazzem, trip hopem, drum’n’bassem a dalšími styly. Hlavní roli má nicméně vokál.

„Koncert bude unikátní také v tom, že už dnes Lamb málem neexistovali. V roce 2004 se totiž kapela v podstatě rozpadla. Lou i Andy se začali věnovat svým sólovým projektům. V roce 2009 ale Andy Barlow údajně přišel za Lou Rhodes a řekl jí, že by měli udělat další společné album. A ať zkusí říct nějaký argument, proč by tak neměli učinit. Lou na to neměla co říci,“ přibližuje Lamb hudební publicista Zdeněk Svoboda.

Album 5 se navíc evidentně povedlo. Recenze v prestižním hudebním časopise Q dokonce tvrdí, že je to nejlepší deska Lamb od jejich debutu. „Bylo mi jasné, že se opět dáme dohromady ve chvíli, až budeme mít co říci. A správný čas pro nové album přece jen přišel,“ cituje Lou facebooková stránka skupiny.

Návštěvníci mají postaráno o rozmanitou zábavu. Lamb totiž na evropské tour doprovází písničkář Jay Leighton a elektro indie kapela The Ramona Flowers. Ta právě připravuje debutové album, na kterém spolupracuje právě s Barlowem z Lamb, nebo Jason Coxem, který se podílel na vzniku nahrávek projektů a interpretů Gorilliaz, Blue nebo Jamie T.

Lístky stojí v předprodeji 550 korun, na místě vyjdou na 599 korun. Akce začíná v osm hodin večer.