Projekt Krásný Svět naváže na Beroun Golf Resort

Ve středočeském Berouně se velmi brzy začne realizovat nový, svým rozsahem a komplexností v Česku ojedinělý, projekt Krásný Svět, který je logickým pokračováním rozvoje areálu Beroun Golf Resort.

Krásný Svět je místo, kde se spojuje aktivní život v souladu s přírodou a zdravím, sportovní vyžití a relaxace, komfortní ekologické bydlení s důrazem na bezpečí a soukromí, komplexní a užitečné služby pro zajištění klidu a pohodlí. Zahájení prodeje a výstavby projektu plánuje investor, nadnárodní jihokorejská společnost KOSWIRE, respektive její dceřiná společnost TIFANNYS, spol. s r. o., na září letošního roku. Předpokládá se výstavba 107 bytových jednotek ve dvou bytových domech - A1 a A2. Dále téměř 200 parkovacích míst, některé zastřešené přístřeškem.

Součástí projektu bude park vybudovaný ve vnitrobloku bytových domů, tenisový kurt, univerzální venkovní hrací hřiště, dětský park s lanovou dráhou, autobusová zastávka, minimarket se smíšeným zbožím a babysitting. „Výstavbu plánujeme ve dvou etapách, dokončení první etapy výstavby předpokládáme do konce roku 2012,“ říká projektový manažer Martin Klein.

#####Široká nabídka volnočasových aktivit

Návrh obytné skupiny apartmánových domů navazuje na dřívější dokumentaci zpracovanou v rámci urbanistického celku Beroun Golf Resort. Výškové řešení objektů je uvažováno s dvěma až třemi podlažími s neúplným ustupujícím čtvrtým, které tvoří celkem pět „nástaveb“. Ty v dálkových pohledech působí jako samostatné bodové domy. Rozmístění bytů zajišťuje nejen přirozené osvětlení, ale i řádné oslunění všech bytů, zvláště pak příznivé výhledy z obytných místností (okolní lesy a Brdská vrchovina, esteticky působící plochy upraveného golfového hřiště). Kromě stávajících golfových aktivit je třeba uvést navržené atraktivity určené pro obyvatele apartmánových domů. V bezprostředním sousedství bytového komplexu jsou pro obyvatele apartmánů navrženy dva tenisové kurty, lanové dětské hřiště a tréninkové golfové plochy (driving range, putting greens, chipping areas).

#####Prioritou funkčnost a praktické uspořádání

Domy jsou navrženy pouze z konzervativních přírodních materiálů osvědčených staletími stavební výstavby v našem podnebném pásu. Veškeré svislé konstrukce budou z broušených pálených cihel, a to včetně vnitřních příček. Výhledy do okolních luk a lesů a dostatek světla a tepla jsou zajištěné velkoplošnými dřevěnými eurookny. Kromě ekologických nároků jsou domy navržené s cílem minimalizace provozních nákladů, nízkoenergetického vytápění s komfortním ovládáním. Ke standardnímu vybavení patří výtah, čipový systém zabezpečení, inteligentní elektroinstalace, centrální vysávání a klimatizace. Prioritní při navrhování bytového prostoru byl požadavek na funkčnost a prostorové uspořádání, světlost a dostatek úložných prostor. Každý byt má k dispozici balkon či terasu komfortní a účelné velikosti. Samozřejmostí jsou šatny či dostatek místa pro hluboké skříně. Ke každému bytu náleží vyzdívaný sklep. V ceně bytů je možnost výběru z pěti designových řešení vnitřního vybavení zařizovacích předmětů, povrchů, obkladů, podlah a dveří.