Propadl čokoládě. A chce mít čokobanku

Petr Hanzálek chtěl ochutnávat stále nové druhy čokolády. A tak si otevřel čokobanku.

Láska k přítelkyni ho přivedla k lásce k čokoládě. Z brněnského biofyzika Petra Hanzálka se stal nejen čokoládový milovník, ale i expert. „S přítelkyní jsme se obdarovávali různými druhy čokolád. Po čase jsme zjistili, že už není na trhu žádná, kterou bychom neochutnali. Tak jsem začal hledat na internetu,“ vypráví Hanzálek.

Pak si začal dopisovat se zahraničními čokoládovnami a objednávat první vzorky. „Jedna z nejlepších čokolád na světě je italská Amadei. Jejich čokoládovnu jsem navštívil, když jsem byl na dovolené v Toskánsku. Až tam jsem poprvé ochutnal opravdu kvalitní čokoládu,“ tvrdí Hanzálek.

Dobrá čokoláda podle něj musí splňovat několik podmínek. „Jednou je, že musí být tak jemná, aby člověk necítil na jazyku hrudky, jako by si vysypal do pusy hořké holandské kakao. Musí se jemně rozpustit v puse, ale nesmí se rozpouštět v rukách,“ říká Hanzálek.

Do hnědé pochoutky se tak zamiloval, že se rozhodl opustit své původní povolání a věnovat se jen čokoládě. Chce pořádně rozjet první internetovou čokobanku v republice. „Chci mít co nejvíce druhů, aby u mě lidé našli, na co si pomyslí. Třeba čokoládovou cestu kolem světa,“ přeje si Hanzálek.

Máte podobného koníčka? Napište nám o něm na e-mail redakcebrno@mf.cz