Průlet pražskými střešními bary a restauracemi. Nabízejí rozhlednu, vzducholoď i shishu od Porsche

1. Přesto se ale produkce prostoru zaměřuje na klidnější a kulturnější události. Přibližně jednou týdně na střeše Lucerny probíhá jóga při západu Slunce, nebo také koncerty vážné hudby.

1. Přesto se ale produkce prostoru zaměřuje na klidnější a kulturnější události. Přibližně jednou týdně na střeše Lucerny probíhá jóga při západu Slunce, nebo také koncerty vážné hudby. Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

1. Střecha Lucerny je možná nejvyhlášenějším střešním místem v Praze, které nabízí možnost společenských akcí, veřejných i soukromých oslav.
1. Střecha Lucerny je členěná do tří pater.
1. Spodní terasa je věnovaná historii Lucerny. Jsou zde umístěny panely s textem a fotografiemi.
1. Při výběru a vymýšlení akcí se provozovatelé snaží program tvořit tak, aby byla zachována určitá úcta k historicky proslulému místu.
1. I z toho důvodu se podle slov  jednoho z provozovatelů, Jiřího Jelínka, dlouho provozovatelé bránili akcím typu “Prosecco party” nebo “Gin&Tonic party”, které se řadí spíše do klasických mainstreamových akcí pro turisty.
54
Fotogalerie

Koncerty, mše, taneční večery, jóga nebo jen kvalitní gastronomie. Jedno mají ale některé pražské střechy společné – výjimečný výhled. A právě tato kombinace v posledních letech čím dál častěji ožívá. Ať už jde o tu nejvyhlášenější Střechu Lucerny nebo terasu funkcionalistického domu Radost otevřenou loni.

Hlučné, uzavřené a zadýchané bary mají v Praze svou tišší, otevřenou a vzdušnou alternativu. Pražské střechy navíc nabízejí bohatý program, dobré pití i jídlo. 

Střecha Lucerny disponuje jedinečným prostorem u Václavského náměstí. Správu prostoru zajišťuje Ondřej Kobza, který stojí například za projektem Piána na ulici. Na střechu Lucerny můžete dorazit jak za kulturou, tak ale i na večerní či ranní jógu.

Pouhých pár kroků od Lucerny se nachází vyhlášený hudební klub Duplex, který nabídne krásné, pohodlné prostředí s příjemnou hudbou.

Žižkovská střecha Radost nabízí překrásný výhled na celou Prahu. Pro ještě lepší výhled můžete vylézt na malou rozhlednu uprostřed střechy, a porozhlédnout se po okolí. Bar na střeše se pyšní širokým výběrem několika variantami a kombinacemi ginů a toniků a dalších drinků. 

Terasa Hotelu U prince zaujímá střešní plochu v samém srdci Staroměstského náměstí. Pro našince není zdejší retaurace nejlevnější, přesto ale na terase najdete bez rezervace volný stůl jen stěží. Vstup na střechu je zdarma, ovšem je nutná jakákoliv útrata v restauraci. Výhodou podniku je kromě výhledu na historické centrum i celoroční provoz.

Střecha holešovického DOXu se od ostatních střech liší, je ve vnitrobloku. Zážitek z panoramatického výhledu ale vynahrazuje pohled na vzducholoď Gulliver. Dřevěný 42 metrů dlouhý a 10 metrů široký dřevěný objekt, který navrhl uznávaný český architekt Martin Rajniš, zdobí druhou budovu areálu od roku 2016. A dá se tu taky dobře posedět.