Kam v Praze za stylovým posezením? Tyhle podniky nabízejí příjemnou atmosféru

3. Bystro Café se nachází u rotundy svatého Martina na Vyšehradě.

3. Bystro Café se nachází u rotundy svatého Martina na Vyšehradě. Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

1. Kasárna Karlín nabízejí obří dvůr s letním kinem, volejbalovým kurtem, několika občerstveními a v přízemí jedné z budov s částečně zrekonstruovaným vypuštěným bazénem, který slouží jako přednáškový sál.
1. Areál měl veřejnou premiéru při oslavách 200 let Karlína v červnu 2017.
1. „Všechny počáteční investice jsme platili pouze z vlastních prostředků, které jsme měli se ženou. Museli jsme si půjčit od přátel a od partnerů získat finanční nebo materiální podporu, počítali jsme každou korunu a pomohla i odložená splatnost faktur. Naším hlavním zdrojem příjmů jsou provozy kavárny, baru a občerstvení,“ přibližuje hlavní produkční projektu Martin Velek.
1. Kulturní a společenské centrum Kasárna Karlín vytvořila a spravuje nezisková organizace Pražské centrum z.s.
1. Karlínská kasárna jsou klasicistní pětipodlažní budova.
44
Fotogalerie

Kvalitní vína a dobře chlazené pivo, především ale stinné posezení na výjimečných místech. Ať už u Vltavy nebo na terase s výhledem na celou Prahu hned v sousedství Vyšehradu. Prohlédněte si reportáž o vybraných pražských zahrádkách.

Koronakrize, která v uplynulých měsících zasáhla gastroprovozovny, je snad minulostí. Restaurace, kavárny a bary ožívají. 

Kasárna Karlín nabízejí sportovní a kulturní vyžití na dvoře uvnitř objektu. Kobka 8 zaujme nabídkou vína, studené kuchyně i posezením u Vltavy. Kavárna Čekárna poskytne v létě útočiště na stupňovité zahrádce.

Bystro Café Vyšehrad nabízí návštěvníkům atmosféru jedné z nejvýznamnějších pražských památek. Restaurace Mon Ami na Žižkově zase středomořskou kuchyni.

Prohlédněte si výběr pražských podniků se stylovým posezením ve stínu a kvalitním jídlem: