První Karlovarák roku 2009 už chodí i mluví

Máma, bába, táta a pá, pá. To jsou slova, která už umí Dominik Vrba. První Karlovarák, který přišel roku 2009 na svět v karlovarské porodnici. Narozeniny oslaví s rodiči a starším bratrem Miroslavem prvního ledna.

„Vůbec jsem nevěděla, že mám doma první karlovarské miminko,“ říká překvapeně jeho matka Edita Palmová. Dominik, který se narodil císařským řezem, si zatím spokojeně hraje v dětské postýlce. Pak zkoumá, kdo za ním přišel na návštěvu. „Narodil se minutu po čtvrt na šest odpoledne a vážil 3,18 kilogramu. Měřil 49 centimetrů,“ vzpomíná s úsměvem dvojnásobná matka. Že bude Dominik první karlovarské dítě, neměli jeho rodiče ani tušení. Na svět měl totiž podle odhadu lékařů přijít čtyřiadvacátého, tedy na Štědrý den. „Týden jsem přenášela. Prvního ledna jsem šla do nemocnice, porodila jsem a šestého mě pustili domů. Další dítě už neplánujeme, protože jsem měla oba porody hodně těžké,“ říká Palmová. Dominikův otec Martin Vrba zatím ukazuje, jak umí jeho syn chodit. Vezme ho za ruce, pak ho pustí a Dominik se rozeběhne po předsíni. „Myslím, že je hodně napřed. Když mu bylo osm měsíců, už vylézal z chodítka. Takže si dost užívám,“ směje se Palmová.
Mezi Dominikovy nejoblíbenější hračky patří plyšáci a technika. Ze všeho nejraději má však obrovskou myš, která mu sedí v posteli.