Radůza přijela do Berouna s dětmi

Naposledy v Berouně koncertovala v polovině ledna roku 2007. Co kromě svých dvou ratolestí s sebou ještě přiveze?

Písničkářka Radůza v pondělí 19. října v osm večer zahrála v Berouně. Čtrnáct dní před jejím vystoupením v sále České pojišťovny zmizela z předprodeje poslední vstupenka.

Jaká byla Radůza coby bezdětná písničkářka z Karlova mostu a jaká je dnes coby matka dvou dětí?
Od hraní na Karlově mostě uteklo dvacet let. Došlo spíš k posunu než ke změně. Nedá se říct, že to souvisí s rodičovstvím. Jak jde člověk životem, sbírá zkušenosti a vyvíjí se.

Ztráta invence nebo naopak inspirace v dětech? Moje děti přes den nespí a je těžké najít pauzu i na napití. Přesto se stane, že je pět minut klid a mně se podaří načmárat do bloku písničku, kterou si sumíruju třeba čtrnáct dní. A pak zase běžím lovit telefon ze záchodu, vysvělovat synkovi, že kartáčkem na zuby se boty nečistí a že nesmí otevírat okno, aby z něj nevypadl. Takže jsem zaznamenala spíš ztrátu času a možností nápady dotáhnout do konce.

Máte přesto nové písně?
Všemu navzdory se mi podařilo napsat materiál na novou desku. Pár písniček jsem věnovala svým dětem, ostatní se týkají zkoušek, které mi život připravil.

S čím přijedete do Berouna?
S oběma dětmi (smích). A také přivezu zbrusu nový program. Kromě mých oblíbených kousků v něm budou převážně nové písničky. Potřebuji si je totiž ohrát, než je vydám na desce. A také, koho by bavilo poslouchat pořád to samé?