Rolls-Royce Nautical Wraith pro jednoho hodně bohatého zákazníka

Rolls-Royce Nautical Wraith

Rolls-Royce Nautical Wraith

Rolls-Royce Nautical Wraith
Rolls-Royce Nautical Wraith
2
Fotogalerie
Když máte hodně peněz, jako že opravdu hodně peněz, můžete si dovolit požádat Rolls-Royce o to, aby vám vyrobil unikátní auto přesně podle vašich požadavků. Jedinečný model Nautical Wraith má připomínat luxusní jachty a můžeme jen hádat, kolik za něj neznámý zákazník zaplatil.

Pod kapotou se nic nemění, tam je pořád přeplňovaný dvanáctiválec o výkonu přes 600 koní a točivém momentu 800 Nm, který posílá svou sílu přes osmistupňovou automatickou převodovku na zadní kola. I když Nautical Wraith váží hodně přes dvě tuny, na 100 km/h se dostane za 4,5 sekundy a rozjede se na 250 km/h.

Rolls-Royce Nautical WraithRolls-Royce Nautical Wraith

Lakování karoserie i střechy je unikátní, žádný jiný Rolls-Royce totiž tento odstín nemá. Ručně malovanou boční linku s emblémem kotvy a lodního lana také nikde jinde nenajdete. Stejný vzorek se opakuje i v interiéru, k jehož konstrukci byly také použity unikátní materiály z druhů kůže a dřeva, které v jiných Rolls-Roycech nejsou.

Jelikož se velká část zákazníků značky Rolls-Royce zajímá mimo jiné i o jachty, je dost dobře možné, že se více podobných jedinečných kusů objeví také v budoucnu. Ostatně už jednou tu byl podobně koncipovaný Phantom.

Rolls-Royce Nautical WraithRolls-Royce Nautical Wraith

Článek vyšel na webu Autorevue.cz