Romantickou zříceninu vylepší lasery a taneční hudba

V pátek 6. srpna vypukne v Boskovicích třináctý ročník festivalu taneční hudby Hradhouse.

Hradby nad Boskovicemi na Blanensku budou v pátek 6. srpna až do rána odolávat rytmům elektronické taneční hudby. Největší jihomoravský festival Hradhouse pořadatelé totiž už potřinácté umístili přímo mezi ruiny boskovického hradu.

Brány areálu se otevřou v půl šesté odpoledne. Hudební produkce vypukne o půl hodiny později a skončí až v půl osmé ráno.

„Letos moc netlačíme na pilu, ani mediálně. Myslíme si, že pokud někdo má rád Hradhouse a jeho atmosféru, tak přijde,“ uvedl pořadatel Vítězslav Chromek. Pořadatelé slibují zajímavé světelné efekty a kvalitní hudební aparaturu.

Největší hvězdou letošního ročníku je německý techno dj Robert Babicz. Mezi další hvězdy, které zahrají tenečníkům v jedinečných kulisách festivalu patří britský hudebník Justin Robertson, maďarský dj Chaab.

Do Boskovic z Brna vyrazí například Kateřina Buchtová. „Na Hradhouse se po roce ráda vracím, festival mezi hradbami je zkrátka jedinečný. Jen doufám, že nebude pršet,“ říká mladá tanečnice.

Českou a slovenskou taneční scénu reprezentují Orbith, DJ Jerry, Tomas Haverlik, Javas, Michal Breeth, Katcha a další.

Romantická zřícenina goticko-renesančního boskovického hradu se vypíná na rozhraní Malé Hané a Drahanské vrchoviny se ve výšce 460 metrů nad mořem.