Rozhodčí trestají Václava Bezdičku

Fotbalový kanonýr z Chrástu dostal pěti-zápasový stop. Trest vypadá jako msta.

Podzimní kauza Bezdička vs. rozhodčí se vrací obloukem zpět. Tentokrát v podobě červené karty a pětizápasového trestu. Václav Bezdička obvinil na podzim dva plzeňské rozhodčí z korupce a na rozdíl od jiných případů se mu celou záležitost povedlo podepřít výpovědí dalších svědků.

Teď to vypadá, že rozhodčí vracejí úder. Bezdička dostal na konci pohárového zápasu s Horní Břízou červenou kartu po slovní rozepři s protihráčem, následný přísný trest tyto dohady ještě podnítil. „Je to ubohost. Podobných slovních přestřelek mezi hráči padne spousta, každý, kdo hrál fotbal, to ví. Hodně přísná byla už červená karta, pětizápasový trest je už ale úplně mimo realitu,“ zlobí se chrástecký kouč Jaroslav Urbánek.

Podle zápisu řekl útočník Chrástu v nastaveném času po tvrdém ataku na svého spoluhráče soupeři: „Ty zmr.., počkej v Chrástu,“. Bezdička ale i tuto verzi popírá: „Řekl jsem, že takhle se chová zm…, a ne fotbalista. Potom jsme se ale už normálně bavili a najednou přilítl rozhodčí a dal mi červenou. Nikdo kolem nechápal, co se děje,“ popsal hráč. Rozhodčí ale popsal konflikt jako vyhrožování protihráči a trest je tak v souladu s disciplinárním řádem. „Jenže to by muselo být vyloučeno každý zápas pět šest fotbalistů. Opravdu to vypadá, že mi to chtějí spočítat za to, že jsem se ozval,“ dodává Václav Bezdička. Chrástecký oddíl se 27. května proti verdiktu odvolal.