S group holding dokončil Palác Bohemia v Rusku

Administrativní a obchodní centrum Palác Bohemia otevřela v ruském Nižním Novgorodu česká developerská společnost S group holding spolu s významnou ruskou společností Žilstrojresurs. Oznámil to S group holding.

„Nižní Novgorod, respektive podnikání v ruském prostředí pro nás bylo a je velkou zkušeností, kterou chceme využít v zahraniční expanzi i do budoucna,“ uvedl na slavnostním zahájení spolumajitel S group holding Petr Syrovátko. Palác Bohemia je osmipatrový objekt s podzemním parkovištěm o užitné ploše 15 400 čtverečních metrů. Sídlo v objektu bude mít i velvyslanec České republiky v Nižním Novgorodě. V objektu se buduje kavárna s terasou a výhledem na řeku Volhu, nastěhovat se mají privátní lékaři nebo advokátní kanceláře, ale chybět nebudou ani butiky a další komerční služby.

„Byli jsme u začátků, kdy jsme se podíleli na likvidaci zastaralých a dožívajících domků, a zanecháváme po sobě nádhernou budovu s funkčním využitím,“ dodává Syrovátko. Už před třemi roky začal sloužit moderní bytový dům, který nahradil původní zchátralou, převážně dřevěnou zástavbu v centru čtvrtého největšího města Ruské federace. Ruský investor si vzájemné spolupráce považuje, a proto počítá, že i další budované objekty ponesou jména jako Liberec, Praha či Brno. S group holding do obou projektů investoval přes 630 milionů rublů (asi 380 milionů korun). Vedle angažmá v Rusku zahájila firma svou developerskou činnost i v Rumunsku.