Samsung představil miniverzi telefonu Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 Zdroj: profimedia.cz

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics představil zmenšenou verzi svého vlajkového telefonu Galaxy S4. Přístroj bude mít displej s úhlopříčkou 4,3 palce (11 centimetrů) a fotoaparát s rozlišením osm megapixelů. Telefon se na trhu objeví na začátku prázdnin, oznámila česká pobočka výrobce.

Základní model Galaxy S4 s pětipalcovou úhlopříčkou a fotoaparátem s rozlišením 13 megapixelů se ve světě začal prodávat koncem dubna. Do minulého týdne se prodalo deset milionů kusů. Podle některých odhadů se zmenšená verze přístroje bude prodávat za zhruba 350 dolarů (7 tisíc korun).

Média a partneři se budou moci s novým mobilem seznámit na akci, kterou Samsung pořádá 20. června v Londýně. Podle agentury Reuters se očekává, že Samsung příští měsíc ukáže i další verzi telefonu Galaxy S4, včetně modelu s fotoaparátem vybaveným optickým zoomem a včetně vodotěsného modelu.

Přístroje Galaxy S4 mají Samsungu pomoci získat prvenství na klíčovém trhu chytrých telefonů ve Spojených státech na úkor amerického konkurenta Apple. Předpokládá se, že Apple letos také představí levnější verzi svého telefonu iPhone.