Samsung řeší nedostatek Galaxy S4, zájem předčil očekávání

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 Zdroj: Repro z MobilMania.cz

Jihokorejská společnost Samsung Electronics se potýká s nedostatkem nových chytrých telefonů Galaxy S4, které se začnou prodávat v sobotu. Poptávka po novém přístroji podle firmy výrazně překonala očekávání, takže Samsung naráží na problémy v dodavatelském řetězci. Samsung v tomto segmentu trhu konkuruje hlavně společnosti Apple a jejímu smartphonu iPhone.

„Obdrželi jsme mnohem více objednávek, než se předpokládalo. Takže máme potíže s rychlým zvýšením zásob v krátkém období,“ uvedla firma, z jejíhož sdělení citoval britský list Financial Times. „Galaxy S4 se po celém světě setkal s příznivými reakcemi, takže očekáváme, že bude úspěšnější než jeho předchůdce Galaxy S3,“ dodal podnik.

Samsung ukázal svůj nový smartphone v polovině minulého měsíce na prezentaci v New Yorku. Neskrývaným cílem firmy je získat na úkor amerického konkurenta Apple znovu prvenství na klíčovém americkém trhu chytrých telefonů. Galaxy S4 je tenčí než jeho předchůdce, má však větší displej i kapacitu baterie.

Podle analytiků by se během prvního měsíce od uvedení na trh mohlo těchto nových přístrojů prodat až deset milionů. Předchůdce Galaxy S3 vstoupil na trh loni v květnu a do poloviny března jeho prodej překročil 50 milionů.