Šance pro korejské nezadané: vánoční rande pro 36 tisíc lidí

Korejská nevěsta

Korejská nevěsta Zdroj: profimedia.cz

Více než 36 tisíc lidí už se zapsalo k účasti v "bitvě samotářů", jejichž cílem má být se samotou skoncovat a najít si lásku. Místem konání bude velký park v Soulu a na hromadném rande se tu účastníci sejdou v předvečer Vánoc, napsala dnes agentura AFP.

Podnětem pro tuto akci byla jednoduchá otázka na sociální síti Facebook. „Zeptali jsme se 'co plánujete na Vánoce?' a lidi nám poslali tisíce vzkazů, že jsou sami, smutní a nemají se na co těšit,“ vysvětlil AFP Justin Chanwook Jang, jeden ze dvou organizátorů akce.

Devětadvacetiletý Jang je taky sám, a proto se rozhodl sobě i ostatním pomoct najít v předvečer Štědrého dne lásku. „Nikdy nás ale nenapadlo, že to nabere takovýhle rozsah,“ dodal.

Podle stanovených pravidel mají ženy a dívky přijít oblečené v růžovém a páni a chlapci v bílém, a společně se sejít v parku na ostrově na řece Han, která jihokorejské hlavní město dělí na dvě poloviny. Muži a ženy budou stát několik metrů od sebe ve dvou skupinách až do 15:00 místního času (07:00 SEČ). V tu chvíli mohou mužští účastníci přistoupit k vybrané partnerce a vzít ji za ruku.

Akce už nyní žije natolik vlastním životem, že se několik jihokorejských podniků rozhodlo dát nezadaným zaměstnancům den volna, aby se mohli vydat do parku hledat lásku. Na dění v parku bude dohlížet asi 200 dobrovolníků a také policie.

Svatba versus život na hromádce

Vztah s cizincem: Láska i dobrý byznys

Osudové lásky