Scaldarsi Emperor I chce být nový vládce luxusních limuzín, zlatem hýří všude

Scaldarsi Emperor I

Scaldarsi Emperor I

Scaldarsi Emperor I
Scaldarsi Emperor I
2
Fotogalerie
Společnost Scandarsi Motors je vám pravděpodobně neznámá. Původem jde o firmu z Kanady, která se zaměřuje na zakázkové úpravy automobilů v tom nejluxusnějším slova smyslu. A jak při pohledu na design auta asi tušíte, zaměřují se především na bohaté zákazníky z Blízkého východu.

Jejich první počin dostal název Emperor I a vychází z Mercedesu třídy S. Z fotografií vám asi neujde masivní maska chladiče, zbytek změn se omezuje především na zlaté provedení okenních lišt nebo disků kol. Ty nejluxusnější materiály se nacházejí také uvnitř, všechno je pochopitelně vyráběné ručně barevné provedení je pak čistě individuální záležitostí, takže si můžete poručit třeba sedadla z krokodýlí kůže.

O pohon se stará pohonná jednotka z modelu Brabus Rocket 900, což je dvanáctiválec se dvěma turbodmychadly naladěný na 662 kW (900 koní) a 1200 Nm. Sprint z 0 na 60 mil (96 km/h) zabere 3,7 sekundy, maximální rychlost prý přesahuje 350 km/h.

Celkem je v plánu hned pět modelů - ty další budou vycházet z Mercedesu S Coupé, Bentley Bentayga, Mercedesu třídy G a Bugatti Chiron, Scaldarsi Motors chce ale nabízet i luxusní jachty a soukromé tryskáče.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz