Seat Ibiza s dalším paketem od JE Designu

Seat Ibiza v úpravě JE Design

Seat Ibiza v úpravě JE Design Zdroj: Autorevue.cz

Seat Ibiza v úpravě JE Design
Seat Ibiza v úpravě JE Design
Seat Ibiza v úpravě JE Design
Seat Ibiza v úpravě JE Design
Seat Ibiza v úpravě JE Design
6
Fotogalerie
Pokud máte z jakéhokoli důvodu chuť koupit si nový Seat Ibiza, máte možnost vtisknout mu výraznější tvář.

Německá ladičská společnost JE Design se specializuje především na modely z nabídky koncernu VW Group, pro něž připravuje sady aerodynamických doplňků, upravené podvozky i posílené motory. Z poslední doby si možná vzpomenete na vylepšené SUV VW Touareg II či modifikované Audi Q7 JE Design s prvky určenými továrně dodávaným sadám R-Line, resp. S-Line.

Největší úspěch se Seatem

Největšího věhlasu však firma JE Design dosáhla v souvislosti s vozy Seat. V Essenu v roce 2009 představila rozsáhle upravený Seat Leon FR s výkonem až 270 koní, ovšem již rok před tím nabídla pro majitele standardních vozů sadu modifikací vzhledu i motorů Seatu Ibiza nabízenou za poměrně dostupné ceny v síti samotných oficiálních dealerství Seatu, resp. přímo u společnosti JE Design.

A v tomto trendu pokračují. Nyní u JE Designu totiž připravili další úpravy pro Seat Ibiza aktuálního provedení z letošního faceliftu. Zvenčí si na upraveném voze všimneme zejména sady aerodynamických doplňků odlišující Ibizu od běžně dodávané konfekce. Do jejího seznamu patří především nástavec předního nárazníku, „mračítka“ na předních světlech a prahové obklady.

Při pohledu zezadu zaznamenáme hlavně lichoběžníkovou koncovku výfuku uloženou uprostřed difuzoru ve spodní části zadního nárazníku dostupnou pro všechny dostupné karosářské verze stávající Ibizy a střešní spoiler nad zadním oknem dodávaný pro oba hatchbacky.

Seat Ibiza v úpravě JE DesignSeat Ibiza v úpravě JE Design | Autorevue.cz

Úpravy podvozku i motoru

Podvozek se dočkal nového odladění snižujícího zároveň světlou výšku vozu a instalace vícepaprskových litých ráfků s průměrem 17, nebo 18 palců. Známe už také výsledky úprav prvních jednotek. Zážehový čtyřválec 1,2 TFSI posílil o 35 koní na 140 koní (103 kW) a točivý moment poskočil o 55 Nm na 230 Nm.

Vznětový agregát 1,6 TDI CR nabyl ve výkonu o 20 koní na 125 koní (92 kW) a v točivém momentu o 45 Nm na výsledných 295 Nm. Již brzy mají být k dispozici posilovací kúry také pro motory 1,4 TFSI a 2,0 TDI CR, ale o nich zatím podrobnější údaje neznáme.