Sedm hvězd: královny popu a dirigent

Za svá vystoupení inkasují od padesáti tisíc korun výš. V sobotu vystoupí v Kutné Hoře. Šest populárních českých zpěvaček. A kapelník Felix Slováček.

Sedm dnů po skončení festivalu Operní týden čeká Kutnou Horu další hudební lahůdka. V sobotu 3. července vystoupí na nádvoří Jezuitské koleje šest proslulých popových zpěvaček. Hvězdy českého šoubyznysu doprovodí big band známého dirigenta Felixe Slováčka.

Na jaké zpěvačky se mohou návštěvníci těšit? Do Kutné Hory přijedou Eva Pilarová, Bára Basiková, Ilona Csáková, Monika Absolonová, Leona Machálková a Sisa Sklovská. Tedy nejznámější tváře, které současná česká popová scéna nabízí. Spolu nevystoupí poprvé.

„V podstatě jde o tradiční program, vystupují takhle čas od času na různých místech republiky,“ říká Petr Klér ze stejnojmenné umělecké agentury, která většinu zpěvaček zastupuje a podílí se i na pořádání kutnohorského koncertu.

Každá z hvězd zazpívá své největší hity. „Třeba Eva Pilarová hodně těží z tvorby divadla Semafor, Bára Basiková zase z muzikálů. Všechny písně jsou samozřejmě upravené pro big band,“ upřesňuje Klér.
Honorář jedné zpěvačky se pohybuje okolo padesáti tisíc korun za vystoupení.

„Samozřejmě to není levná záležitost. Ale počítáme s tím, že pokud přijde tisícovka lidí, budeme spokojení. Vyprodáno zatím rozhodně nemáme,“ říká producent Klér.