Sekyra Group se přestěhovala do Sluneční věže v Karlíně

Společnost Sekyra Group změnila své sídlo a přestěhovala se do Sluneční věže v Praze 8 - Karlíně. Projekt výškové stavby se nachází nedaleko stanice metra Invalidovna. Jde o multifunkční dům s 21 podlažími, který nabízí výhledy na centrum města, včetně jeho dominanty - Pražského hradu. Sekyra Group zde využívá tři patra, oznámila firma.

„Vzhledem ke končícímu nájmu v budově Ke Štvanici jsme se rozhodli přesídlit do nové výškové dominanty Karlína a Libně,“ řekl ředitel developmentu Sekyra Group Leoš Anderle. „Nová budova nás zaujala nejen svojí architekturou s netradičně ztvárněnou fasádou, ale také přímým výhledem na území Rohanského ostrova, který patří mezi naše nejvýznamnější projekty,“ dodal.

Hlavní náplní realitní skupiny Sekyra Group je investiční činnost a development. Společnost je aktivní na českém a slovenském trhu komerčních i rezidenčních nemovitostí. Profesionálních služeb využívají především zákazníci z řad mezinárodních korporací, tuzemských i zahraničních investorů, stejně jako nájemci a kupující jednotlivých bytových jednotek. Mezi její nejvýznamnější realizované projekty patří centrála pro společnosti T-Mobile, Deutsche Bank, Nestlé, Skanska, Heineken, ISS nebo například technické centrum České spořitelny.

Mezi nejvýznamnější projekty, které Sekyra Group rozvíjí v současnosti, patří nové městské čtvrti v centrálních pražských lokalitách, Smíchov City, Žižkov City a Rohan City, v souhrnné velikosti přibližně jeden milion čtverečních metrů komerčně využitelných ploch. Skupina Sekyra Group je od roku 2004 členem Asociace pro podporu projektů partnerství veřejného a soukromého sektoru v České republice (APPP ČR), jejímž posláním je podpora realizace PPP projektů a posílení důvěry v tuto formu spolupráce veřejného a soukromého sektoru. Největší realizací skupiny pro veřejný sektor je budova Národní technické knihovny, která za svoji architekturu a šetrnost k životnímu prostředí získala řadu prestižních ocenění.