Serena Williamsová se vrací mezi nejlepší

Serena Williamsová

Serena Williamsová Zdroj: CTK/AP/Nathan Denette

Dva týdny před začátkem US Open, posledního grandslamu sezony, prokazuje dobrou formu bývalá světová jednička Serena Williamsová. Na druhém turnaji za sebou postoupila do finále. Po vítězství ve Stanfordu hrála v noci na dnešek o titul i v Torontu.

Serena téměř rok nehrála kvůli zranění. Na kurty se vrátila ve Wimbledonu, ale tam skončila už ve čtvrtém kole. Nyní však má za sebou už nejméně deset zápasů bez porážky. „Dá se říci, že jsem už na takové úrovni, na jaké jsem chtěla být,“ řekla držitelka 38 titulů ve dvouhře. Ta během své roční absence spadla z postu světové jedničky až na současné 80. místo světového žebříčku.

Ani suverén letošní sezony Novak Djoković o formu z první poloviny roku nepřišel. Na turnaji v Montrealu postoupil do finále (hrálo se také v noci na dnešek), a mohl si tak udržet impozantní bilanci jediné letošní porážky – v semifinále French Open. „Můj výkon roste s každým zápasem,“ uvedl Srb. „Stát se světovou jedničkou byl můj celoživotní cíl. Teď, když jsem to dokázal, nemám nejmenší obavy z toho, co bude dál,“ dodal.