Škoda má prý hotovou třetí generaci Octavie

Škoda Octavia třetí generace je již asi na světě, designové prvky vozu by se mohly podobat konceptu Vision D.

Škoda Octavia třetí generace je již asi na světě, designové prvky vozu by se mohly podobat konceptu Vision D. Zdroj: Skoda

Škoda Auto již dokončila vývoj třetí generaci modelu Octavia. Informuje o tom týdeník Ekonom s odvoláním na zdroje z dodavatelského průmyslu. Automobilka prý již také vybrala dodavatele klíčových dílů. Nová Octavia by se měla představit v roce 2013.

Dodavatelé uvádějí, že dílů z Česka v nové Octavii bude méně, než se původně čekalo. Vybíral je totiž koncern Volkswagen v době vrcholící ekonomické krize. Automobilka preferovala německé, respektive španělské výrobce, ti totiž dostali od svých vlád kvůli krizi finanční podporu výměnou za udržení zaměstnanosti, napsal server iHNED.cz.

Škoda nyní hodlá představovat v průměru jednu novinku za půl roku. Nejprve přijde na řadu minivůz vyráběný ve slovenské Bratislavě. V prodeji by měl být na konci tohoto roku, a to třídveřové a pětidveřové variantě. Automobil bude po technické stránce podobný jako modely od Volkswagenu a Seatu.

V roce 2012 se má na automobilovém trhu objevit také nový model s pracovním názvem A-entry, který bude velikostně mezi fabií a octavií. Vyrábět se bude v Mladé Boleslavi, Rusku, Číně a Indii. Podle dodavatelů nyní koncern VW zvažuje montáž tohoto auta také v Mexiku. Vůz A-Entry vyráběný v Mexiku by však patrně nenesl značku Škoda, nýbrž Seat, dodává server iHNED.cz.