Školky budou mít pohotovosti

Míst pro děti v kladenských školkách je o prázdninách dost. Přijmou i přespolní.

Pětiletá Barborka Hlavinková se se svojí učitelkou ve školce v červnu loučit nemusí. Uvidí ji ještě prvních čtrnáct dní o prázdninách.

„Využila jsem, že naše školka bude mít v té době otevřeno. Do jiné ji dávat nechci, musela by si zvykat na cizí prostředí, na jiné učitelky a také to nepotřebuji,“ vysvětluje maminka Dagmar Hlavinková.

Seznam z magistrátu

Rodiče jiných malých dětí však budou muset využít o prázdninách i hlídání v „cizích“ zařízeních. Míst v kladenských školkách je dostatek, každý týden mají otevřeno tři až čtyři.

Úředníci magistrátu vytvořili seznam, podle něhož si rodiče mohli školku vybrat, dítě nahlásit a zaplatit povinný příspěvek a stravné.

„O prázdninách otevíráme dvě třídy tak jako loni. Kromě našich dětí nás využívají i ty, které chodí do školek v Lacinově, Plzeňské nebo Vrchlického ulici. Máme hlášeny i tři děti z Braškova,“ říká ředitelka MŠ Čtyřlístek Lenka Tomášková.

Obávat se podle ní nemusejí ani rodiče, kterým „vypadne“ hlídání teprve během léta. Místo pro jejich dítě se v Kladně s největší pravděpodobností najde. „Stává se, že některé zapsané dítě nakonec nenastoupí,“ dodává ředitelka.

Naopak mimo provoz budou v létě Speciální školka v Moskevské, 8. MŠ ve Vrapicích, 30. MŠ na nám. Alše a 31. MŠ ve Svojsíkově ulici.