Skupina Rockaway vstoupila do sítě Uloženka

Nové kanceláře Rockaway

Nové kanceláře Rockaway Zdroj: Rockaway

Nejnovějším přírůstkem v řadě fúzí a akvizic na českém internetu je změna vlastnické skladby sítě výdejních míst Uloženka.cz. Populární služba osobního vyzvedávání balíčků z eshopů se dostala z významné části pod křídla skupiny Rockaway. Výši koupeného podílu ani cenu žádná ze stran nekomentovala. Dosavadní jediný majitel Uloženky Petr Lundák zůstane na pozici jednatele.

„Letos jsme zaznamenali šedesáti procentní meziroční nárůst. Naše služby využívá už osm tisíc obchodníků, počet vydaných zásilek i zákazníků skokově roste, proto jsme hledali cesty, jak tento trend nejen udržet, ale hlavně posílit, abychom v horizontu několika let mohli atakovat pozici jedničky v regionu,“ uvedl zakladatel Uloženky Lundák.

Uloženka podobně jako největší konkurent Zásilkovna.cz vyrostl díky obrovskému boomu internetového obchodování a snaze Čechů ušetřit za přepravné. Poplatek za vyzvednutí na výdejním místě je totiž zpravidla nižší, než kolik se platí za dodání domů. Odpadá také nutnost řešit s dopravcem přítomnost na adrese dodání.

„Na Uloženku se díváme jako na nezávislý byznys, který bude stát samostaně, takže bych jí nebrala jako standardní součást skupiny Rockaway,“ dodala mluvčí Rockaway Michaela Papežová.

Investice Křetínského a Tkáče

Pro E-Commerce Holding ze skupiny Rockaway znamená investice posílení možností pro odbyt zboží ze svých šestnácti eshopů. Skupina pracuje se zákaznickou databází tří milionů uživatelů. Uloženka aktuálně v Česku a na Slovensku provozuje 333 výdejních míst. Ještě o trochu více jich má Zásilkovna podnikatelky Simony Kijonkové.

E-Commerce Holding po získání kapitálové injekce od miliardářů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče je na akvizičním tažení napříč českým internetem. Podle informací deníku E15 jedná aktuálně o převzetí velkého eshopu s elektronikou CZC.cz. Firma to však nepotvrdila. Aktuální největší projekt holdingu v podobě online prodejce potravin Kolonial.cz ovšem vzniká zcela na zelené louce.