Sparta ani Liberec nezaváhaly

Sparťan Kweuke se snaží prosadit přes Doška ze Slovácka

Sparťan Kweuke se snaží prosadit přes Doška ze Slovácka Zdroj: CTK/Krumphanzl Michal

Jarní část české nejvyšší fotbalové soutěže odstartovala v pátek 17. kolem. V něm nezaváhal ani jeden ze dvou největších aspirantů na titul. Vedoucí Sparta i druhý Liberec vyhrály a dále je tak od sebe dělí šest bodů.

Sparta se představila v prvním soutěžním zápase po angažování Jaroslava Hřebíka na pozici generálního sportovního manažera. Výkon proti Slovácku ale neukázal to, co Hřebík sliboval, tedy atraktivní herní styl.

Sparta sice dala hned v první minutě branku, ale to bylo všechno. Slovácko porazila 1:0. „Nebylo to z naší strany stoprocentní, ale výsledkově jsme zápas zvládli, což je na startu soutěže to nejdůležitější. Udrželi jsme náskok v čele ligy a udělali další krůček na cestě za splněním našeho cíle, což je mistrovský titul,“ citovala ČTK střelce vítězného gólu Andreje Keriče, jenž se do Sparty vrátil z hostování v Teplicích.

Přečtěte si rozhovor s Jaroslavem Hřebíkem:

Mnohem suverénnější výkon předvedl Liberec, který si poradil s Hradcem Králové 3:1. „Měli jsme dlouho převahu a více šancí, které jsme ne vždy řešili dobře. Jsem ale hlavně rád za výhru, protože vstup do soutěže je hodně důležitý,“ uvedl trenér Liberce Jaroslav Šilhavý.

První zápas jarní části se nepovedl poslednímu Žižkovu, ten podlehl 0:3 Dukle. Viktoria tak zůstává stále poslední s pouhými sedmi body. Nedařilo se ani Slavii, která s novou útočnou dvojicí v sestavě uhrála bezbrankovou remízu v Příbrami. Slavia nevyhrála už čtvrtý zápas v řadě a stále se jí nedaří posunout se do první poloviny ligové tabulky.