Sparta si opět ztížila život, Ostrava je v krizi

Hezké, ale marné. Duel Slavie
se Spartou byl tahákem ligového
kola. Sparta byla herně lepší, ale
nestačilo to na víc než na remízu.
Náskok Letenských v čele tabulky zhubl
na minimum

Hezké, ale marné. Duel Slavie se Spartou byl tahákem ligového kola. Sparta byla herně lepší, ale nestačilo to na víc než na remízu. Náskok Letenských v čele tabulky zhubl na minimum Zdroj: mediafax

Ve 22. kole nejvyšší fotbalové domácí soutěže opět ztratila body vedoucí Sparta. Ta v derby pražských „S“ dokázala na hřišti Slavie jen remizovat 1:1. Zaváhání Sparty využil Liberec, jenž v domácím prostředí porazil Bohemians 1905 a na první Spartu už v tabulce ztrácí jediný bod.

I přesto, že Spartu a Slavii dělí v tabulce 25 bodů, přišlo na stadion více než 16 tisíc diváků. Ti však vítězství favorita neviděli. Sparta nezvládla úvod utkání a musela dotahovat. Přestože byla herně lepší, bojovnou Slavii porazit nedokázala a nakonec vybojovala alespoň bod. Ve hře o titul tak znovu ztratila. Do jarní části soutěže šli Pražané s šestibodovým náskokem, během šesti zápasů o něj ale dokázali přijít. Sparta sice nadále vede, ale už jen o bod.

„Pro nás to je pořád stejné: jsme první, náskok máme, i když menší. Do konce ligy už prostě musíme jenom vyhrávat,“ uvedl pro ČTK střelec vyrovnávací branky Tomáš Přikryl. Do konce soutěže zbývá ještě osm zápasů, 7. dubna je na programu vzájemný duel Sparty a Liberce.

Na opačné straně tabulky opět propadla Ostrava. Baník nestačil na Slovácko, podlehl mu 0:1. Na jaře získali Ostravští jen pět bodů a v tabulce jsou stále na 15., tedy sestupové pozici. Ostrava doplácí na neproměňování příležitostí, což bylo příčinou další porážky. „Naše situace je kritická. Získat pět bodů ze šesti utkání je hrozně málo. Přitom naši soupeři Budějovice a Olomouc bodují i s méně kvalitními výkony. My možná hrajeme pro oko diváka pohledněji, ale nevyhráváme,“ prohlásil kouč Baníku Pavel Malura. „Magera měl tři šance a branku nedal. V posledních zápasech nedokážeme proměnit téměř nic,“ posteskl si Malura. „Naše situace začíná být kritická. Projevuje se to i na špatné psychice týmu,“ přiznal útočník Baníku Lukáš Magera.