Sportovně-relaxační centrum Monínec otevírá nový hotel

Sportovně-relaxační centrum Monínec na Javorové skále, s lyžařskou lanovkou necelých 70 kilometrů jižně od Prahy, rozšířilo služby o nově postavený hotel. Tříhvězdičkový Hotel Monínec nabízí moderní ubytování pro 84 hostů, wellness, restauraci a konferenční zázemí, uvedl ředitel hotelu Jaroslav Krejčí.

„Stavba přirozeně zapadá do terénu, velmi esteticky působí exteriéry s dřevěnými palubkovými obklady natřenými ořechovou lazurou,“ popisuje Krejčí. Ing. arch. Daniel Smitka společně s projektanty myslel také na co nejnižší provozní náklady, například vytápění je zajištěno tepelnými čerpadly, ke splachování se využívá dešťová voda.

Propojovacím prvkem interiéru je kamenný obklad Quarzite mix, který je tónován hnědým přírodním nátěrem. Interiéry pokojů jsou řešeny v kombinaci ořech baltimore a lamino v barvě cappuccino. Bazén je obložen keramickým obkladem v modrobílé kombinaci, vířivka je designována keramickou mozaikou v barevné kombinaci světle modrá a tmavě modrá. Hosté v této zóně mohou využít také tělocvičnu, masáže a relaxační zónu s výhledem do krajiny.

V bezprostřední blízkosti hotelu mohou zájemci využít venkovní krb pro letní grilování, zahrát si tenis nebo volejbal. Při příjemných letních teplotách je k dispozici venkovní bazén. Areál nabízí lukostřelbu, horské koloběžky, travní lyžování nebo trampolíny. Nechybí ani adrenalinové atrakce jako tubing, jehož podstatou je jízda po kartáčové dráze na speciálních gumách. V lanovém centru jsou připraveny trasy různých obtížností, pro milovníky snowboardingu čeká obdobný sport v letní variantě pod názvem mountainboard. Další z adrenalinových zážitků poskytne bikepark.

Golfové radovánky umožňuje nedaleký areál Čertovo břemeno, okolí z ptačí perspektivy mohou hosté poznat také prostřednictvím tandemového paraglidingu u Jistebnice. Farma Diagonála Y v Cunkově nabízí jízdu na koni, pro cyklisty je připraveno osm tras kolem místních zřícenin či menhirů.