Story začala na západním pobřeží

Nepotkali se jako medvědi u Kolína, ale daleko za mořem, v týmu Králů v Los Angeles. Hokejoví obránci a švagři zároveň, Jaroslav Modrý a John Slaney.

Oba měli pestrou hokejovou kariéru a osudným se jim stal rok 1996, kdy se sešli v týmu Los Angeles Kings. Tak by mohl znít stručný popis „off-side-story“ nyní dvou hokejových obránců HC Plzeň 1929 Johna Slaneye a Jaroslava Modrého.

„V Los Angeles Kings jsme se potkali v době, kdy jsem chodil se svojí budoucí manželkou Judy. Na konci sezony přijela na návštěvu její sestra Brenda, seznámila se s Johnem a dali se dohromady. Začali spolu chodit, a tak se dostal do rodiny,“ vzpomíná Jaroslav Modrý na první, téměř rodinné setkání. „Dělal jsem si tehdy z Jardy legraci, jestli Judy nemá mladší sestru. Po dvou měsících jsem ji poznal, a dali jsme se dohromady,“ vybavuje si John Slaney, jemuž prý Jaroslav Modrý ve sňatku nebránil.

„To rozhodně ne, to byl jejich život. Byla to náhoda. Život je ale taková náhoda,“ se smíchem říká Modrý. A po dvou a půl letech se stali definitivně švagry. Které ovšem hokejový život na čas rozdělil. „Já jsem hrál většinou na západě a John na východě. Vídávali jsme se jenom při vzájemných zápasech. Po utkání jsme šli na večeři, ale času bylo málo. S rodinami jsme se setkávali hlavně po sezoně. My jsme se bavili pochopitelně o hokeji,“ dodává Jaroslav Modrý.