Stream před Vánoci spustí dětské vysílání

Internetová televize Stream.cz uvádí nový pohádkový kanál

Internetová televize Stream.cz uvádí nový pohádkový kanál

Největší tuzemský internetový vyhledávač Seznam.cz se svou internetovou televizí Stream.cz dál rozšiřuje své působení na televizním trhu. Kvůli nadcházejícím Vánocům, ale zřejmě i pro nedávný start dětské stanice České televize ČT Déčko, spustil i Stream „pohádkové“ nepřetržité vysílání zaměřené na nejmenší diváky.

Od pondělí tak mohou zájemci prostřednictvím Stream.cz sledovat osm cyklů kreslených seriálů, a to včetně známých večerníčkových příběhů Krtečka, Pata a Mata či Boba a Bobka. Obsah bude po čtrnácti dnech vždy obměňován, uvedl manažer Stream.cz Martin Kunčický.

Seznam tak zkusí navázat na úspěch svých středečních filmových večerů. V nich od června letošního roku zájemcům pouští klasické české filmy. „Když pustíme filmovou středu, v tu chvíli se veškerý provoz, který Seznam.cz generuje, zdvojnásobí,“ uvedl nedávno na konferenci Innovation Day – Budoucnost televize výkonný ředitel Seznam.cz Michal Feix.

Zatímco dosavadní televizní stanice expandují do internetového prostoru a postupně budují své internetové archivy a videopůjčovny, Seznam.cz se snaží se Streamem vydat opačnou cestou. Důvodem je zejména skutečnost, že internet v Česku nyní využívá zhruba šest milionů lidí, tedy potenciálních diváků. K rozvoji internetové televize ale zatím stále chybí mimo jiné lepší infrastruktura a dostatečná rychlost internetového připojení ve městech pod 100 tisíc obyvatel.

I proto prošel Stream.cz od října další výraznou změnou spočívající ve vysílání neustálého proudu pořadů na způsob klasické televize. Nabídka Stream.cz také od října zahrnuje pouze vlastní či nakoupené pořady na profesionální úrovni. Kanál naopak přestal vysílat uživatelská amatérská videa.