Subaru Levorg STI Sport je realitou. Prodávat se začne v červenci

Subaru Levorg STI Sport

Subaru Levorg STI Sport

Subaru Levorg STI Sport
Subaru Levorg STI Sport
2
Fotogalerie
Subaru před několika týdny slíbilo příchod sportovní verze modelu Levorg a jak automobilka řekla, tak se také stalo. Dnes už si můžeme tohle zatraceně zajímavě vypadající kombi prohlédnout na prvních fotkách a k dipozici jsou také první informace.

Novinka se jmenuje Levorg STI Sport a na pohled jí poznáte podle upraveného předního nárazníku a masky chladiče, diodových mlhovek, osmnáctipalcových disků, dvou výrazných koncovek výfuku a samozřejmě podle znáčků STI. Interiér je čalouněný červenou a černou kůží a nechybí ani červená kontrastní nit na volantu, voliči převodovky a tak dále.

Motoru jako takového se verze STI Sport netýká, ale týká se podvozku. Přední zavěšení prošlo úpravami a především zde najdeme adaptivní tlumiče DampMatic II. Pokud vám tato kombinace něco připomíná, není to náhoda. Prakticky stejné úpravy dostalo minulý rok WRX STI S207. Divize STI se pak podívala také na posilovač řízení.

Levorg STI Sport se bude nabízet s třísetkoňovým dvoulitrem, ke kterému se tato verze samozřejmě velice hodí. Jenže Subaru nabídne STI Sport i v kombinaci se slabší přeplňovanou šestnáctistovkou. Právě tato skutečnost je pro Evropu velmi zajímavá, protože u nás se Levorg s motorem o objemu 1,6 l prodává.

I když se zatím o Levorgu STI Sport mluví pouze v souvislosti s japonským trhem, kde se začne prodávat v červenci, je zde teoretická šance, že by se sportovní provedení se slabším motorem nakonec mohlo dostat i do Evropy. Rozhodně bychom se nezlobili.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz