Susanne Vega vystoupí v červenci v pražském Divadla Archa

Suzanne Vega

Suzanne Vega Zdroj: Profimedia.cz

Americká písničkářka Suzanne Vega vystoupí 22. července v pražském Divadle Archa v triu s kytaristou Gerry Leonardem a Dougie Yowellem na bicí. Vega se do České republiky vrací pravidelně, naposledy zde vystoupila v roce 2012 na závěr svého evropského turné.

„Pro svou šarmantní neokázalost a výjimečný cit pro příběhy velkoměsta a poetiku ulice Susanne Vega získala přízeň publika na obou stranách oceánu,“ uvedla za pořadatele Pavlína Svatoňová.

Vega v listopadu 2012 zahrála v pražské Malostranské besedě. Šlo o koncert jejího tehdejšího evropského turné, v rámci kterého vystoupila i v v ostravské ČEZ Aréně a v hale TJ Slavia v Hradci Králové společně se skupinou Čechomor. Také tehdy ji doprovázel její dvorní kytarista Gerry Leonard. Spolupráci s Čechomorem zahájila roku 2009, kromě společných koncertu s kapelou natočila písničku Rain is Falling na album Čechomoru Místečko. V Praze vystoupila i v roce 2010 na multikulturní akci Pocta Václavu Havlovi.

Písničkářka Suzanne Vega se narodila v červnu 1959 v Kalifornii. Kritika nadšeně přijala už její první album Suzanne Vega vydané v roce 1985. Stálicí světové scény se stala v roce 1987 po vydání alba Solitude Standing s hity Luka a Tom's Diner.