Svátek šílenců: tajný závod automobilů u Stockholmu

(VIDEO) Riziko a adrenalin – to je, oč při tajných závodech jde. Je to nebezpečné pro všechny, odskákat to mohou nejen závodníci, diváci, ale i náhodní kolemjdoucí. Takové závody se pořádají po celém světě a tím (prý) nejúžasnějším je Stockholm Open, který se pořádá od roku 1982. Každoročně lemují jeho trať tisíce diváků.

Pořádá se každý rok „policii navzdory“. Přihlásit se může každý, kdo je schopen se svým vozem (který má pod kapotou minimálně 1000 koní) zdolat čtvrt míle dlouhou trať v čase kolem 9 sekund. Loňský vítěz dosáhl čas 7.96 sekund. Porazil více než 50 soupeřů.

Nelegální závod u Stockholmu

Letos – stejně jako v předcházejících letech – se fanoušci i organizátoři snažili zmást policii. Rozjeli se na více než 15 míst v okolí Stockholmu a tvářili se, že právě tam závod proběhne. A jejich akce jim vyšla. Závod se poslední týden v srpnu uskutečnil.

Závodní pole tentokrát tvořilo méně vozů, pouze 32, a hlavní cenu získalo „dýmající“ Camaro. V přímém souboji porazilo svého největšího soupeře, další Camaro. Vítěz získal masivní putovní trofej a možnost chlubit se s ní do příštího závodu.