Svátek volejbalu v Raškovicích

Volejbalový klub Raškovice pořádá o víkendu 14. a 15. srpna turnaj, který patří k největším na Moravě.

Volejbaloví příznivci se mají o nadcházejícím víkendu na co těšit. Do Raškovic nedaleko Frýdku-Místku se sjede dohromady okolo padesáti mužských a ženských družstev. Diváci ve dvou dnech uvidí dva turnaje, kterých se zúčastní celky, hrající okresní, krajské i ligové soutěže.
„Tento volejbalový turnaj se na raškovických antukových kurtech bude letos konat už po jedenapadesáté. Diváci se mohou těšit na to, že uvidí špičkový volejbal a spoustu hráčů, hrajících ligové, nebo dokonce extraligové soutěže,“ uvádí předseda Volejbalového klubu Raškovice Zbyněk Sonnek.

Volejbalový maraton: skoro stovka utkání

Divákům se představí nejprve v sobotu ženské a juniorské týmy, v neděli pak výběry mužů Svátek volejbalu v Raškovicích a juniorů. „Loni se při účasti třiapadesáti týmů na hřištích odehrálo postupně osmadevadesát střetnutí. Letos uvidí příznivci přibližně stejný počet utkání. Přesný počet budeme znát až s počtem přihlášených
výběrů,“ vysvětluje jedna z organizátorek Šárka Sonnková.
Někteří hráči se turnaje účastní každý rok. Mezi takové patří například Miloslav Bulko, který v minulosti hrával ligu za Válcovny plechu Frýdek-Místek.
„Na tento turnaj jezdím pravidelně od patnácti let, kdy jsem hrával ještě za žáky. Dneska mi je padesát. Nevynechal jsem jediný ročník. Loni jsem se sice se všemi rozloučil, přesto jsem se rozhodl, že ani letos nesmím v Raškovicích chybět,“ usmívá se Bulko. Na rozdíl od mistrovských soutěží se tohoto turnaje účastní celky, které si volejbalisté sami poskládají. „Stává se i to, že jedno družstvo tvoří hráči z různých soutěží nebo klubů,“ upřesňuje Sonnek.