Švýcarský luxus proti Apple Watch. TAG Heuer chce hodinky s Androidem

TAG Heuer Carrera

TAG Heuer Carrera Zdroj: CC BY-NC-ND 2.0: kagen33 via Flickr

Na chystané Apple Watch zareagoval také švýcarský TAG Heuer. Známý výrobce luxusních hodinek oznámil, že ještě letos představí vlastní chytré hodinky. Slibuje propojení švýcarského designu, hardwaru od Intelu a softwaru od Googlu.

Značka oznámila svůj plán na aktuální výstavě hodinek a šperků Baselworld 2015. Bližší podrobnosti však prozatím neuvedla. Šéf hodinkové sekce LVMH švýcarské firmy Jean-Claude Biver pouze prozradil, že chystané chytré hodinky by měly na první pohled vypadat jako běžný přístroj a údajně by mohly připomínat model Carrera. Podle jeho slovo půjde o „nejlepší propojené hodinky“ a „spojení krásy a užitečnosti“.

Biver přiznal, že by od TAG Heuer bylo „arogantní věřit, že by mohl vyvinout vlastní operační systém“. Proto se švýcarský výrobce spojil s Googlem a jeho platformou Android Wear. Čipset hodinek pro změnu zajistí společnost Intel.

Souboj o bohatší klientelu

Je jasné, že TAG Heuer se chce svými hodinkami přímo postavit Apple Watch, které přijdou na trh v dubnu. S ocelovými modely a zlatou řadou Edition totiž kalifornská firma cílí na bohatší uživatele, tedy přesně na klientelu TAG Heuer.

Nejdražší ocelové hodinky od Applu vyjdou na tisíc dolarů, zlaté Watch dokonce až sedmnáct tisíc. Očekává se, že ve stejných cenových relacích se budou pohybovat také chystané chytré hodinky švýcarské firmy.

Apple Watch mají punc „Swiss Made“
Svět společností TAG Heuer a Apple se přiblížil už loni v létě, kdy kalifornská firma najala bývalého manažera švýcarské značky Patricka Pruniauxe. Jeho úkol byl od začátku jasný: pomoci technologické firmě s prodejem chytrých hodinek Watch.