TECHO zavádí laser do výroby nábytku

Dodavatel kancelářského nábytku a interiérů pro veřejný i soukromý sektor, akciová společnost TECHO, zavádí do výroby nejmodernější laserovou technologii na úpravu nábytkových hran. Zařízení na laserové olepování hran desek od německého výrobce HOMAG bude v hostivařském výrobním areálu TECHO od počátku května plně k dispozici. „Jsem přesvědčen, že zavedením této technologie jsme získali významnou konkurenční výhodu a náš zákazník dostane produkt, který splňuje nejpřísnější designérské, funkční, ekonomické i ekologické nároky,“ uvádí generální ředitel TECHO Jiří Kejval.

Při ohraňování desek jsou styčné plochy nejprve roztaveny laserovým paprskem a pak pod velkým tlakem slisovány k základní desce. Výsledným produktem je kompaktní, designově čistý nábytek s výjimečnými vlastnostmi. „Toto zařízení je schopno nanášet hrany s přesností, která byla v segmentu kancelářského nábytku dosud nevídaná. Výsledný produkt postrádá jakékoli viditelné spáry, a proto je mimořádně estetický. Díky této technologii je spoj maximálně voděvzdorný a nedochází k pronikání vlhkosti k základní desce. Výsledkem je hrana té nejvyšší kvality,“ popisuje provozní ředitel TECHO Jan Duras. Laserová výroba se obejde bez lepidel a dalších chemikálií.

Nábytek, při jehož výrobě byla použita revoluční laserová technologie, byl již dodán několika klíčovým klientům společnosti a podle Kejvala jsou první reakce zákazníků velmi pozitivní. Spolu s firmou TECHO bude technologii využívat také mateřská nizozemská společnost Royal Ahrend Group, třetí největší evropský výrobce kancelářského nábytku.

Skupina TECHO je předním poskytovatelem služeb v oblasti vybavování komerčních interiérů ve střední a východní Evropě a zároveň výrobcem kancelářského nábytku. Klientelu tvoří bankovní domy, finanční instituce, mezinárodní společnosti, vládní organizace a veřejné instituce. Pobočky má v Británii, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku, Rusku, Gruzii a na Ukrajině. Od roku 2008 je součástí nizozemské skupiny Royal Ahrend NV.