Tipy na víkend: Do Holešovic se sjedou mistři v malbě na tělo

bodypainting, ilustrační foto

bodypainting, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Na výstavišti v Praze-Holešovicích se při veletrhu kosmetiky a kadeřnictví Interbeauty Prague rámci koná v sobotu od 10 hidin 9. Otevřené mistrovství ČR v malování na tělo – Body Art 2012. Letos je soutěž rozdělena do dvou kategorií: Free art (malování štětcem a houbičkou) a Aibrush. Téma pro letošní rok je Dáma z obrazu Alfonse Muchy – Secese. Vyhlášení výsledků bude ve 14.30.

za kulturou

V pražském divadle Archa koncertuje v neděli od 20:00 výtvarník, básník a hudebník Petr Nikl, který koncert připravil v souvislosti s právě probíhající výstavou Adolf Wölfli - Stvořitel Universa. Koncert je volně inspirovaný tvorbou tohoto švýcarského kreslíře, skladatele a spisovatele.

za pohybem

Pěšky nebo na kolech mohou příznivci turistiky vyrazit na 46. ročník Pochodu Českým rájem, Putování za Rumcajsem. Klub českých turistů ho připravil na sobotu 31. března. Prezence proběhne od 6 do 10 hodin na nádvoří jičínského zámku. Ti nejmenší se mohou vydat na trasy dlouhé 3, 5 a 8 km. Dospělí si mohou vyšlápnout na okruhy o délce 13, 21, 32, 42 nebo 50 km. Cyklisté mohou vybírat z tras dlouhých 17, 32 a 64 km.