Tipy na víkend: Pěvecký workshop a mikulášský běh

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Obec Brada na Jičínsku pořádá v neděli 4. prosince už 66. ročník nejstaršího mikulášského běhu u nás. Dětské tratě jsou mírně členité, zato trať dospělých je velmi kopcovitá a náročná a místy připomíná proslulou Velkou kunratickou. Délka hlavní trati pro muže a ženy je 2,8 kilometru. Závodí se podle pravidel atletiky pro běhy mimo dráhu, čas se měří pomocí čipů SI. V prostoru cíle bude k dispozici občerstvení.

za kulturou

Šestý ročník mezinárodního prodejního veletrhu umění Czech Art Festival se koná o nadcházejícím víkendu na českobudějovickém výstavišti v pavilonu Z. Czech Art Festival nabízí na 620 metrech čtverečních originální díla mnoha výtvarných oborů: obrazy, sochy, grafiky, fotografie, keramiku, šperky, sklo, mixmedia, módní doplňky a další. Vstupné pro veřejnost je zdarma a očekávaná účast akce je 10 až 15 tisíc návštěvníků.

za zábavou

Divadlo Drak a Mezinárodní institut figurálního divadla v Hradci Králové pořádá v sobotu jednodenní seminář zpěvačky Feng Yun Song, který je určen nejen pro zpěváky, hlasové profesionály, ale také pro zájemce bez hudební či pěvecké zkušenosti či vzdělání. Ukázková dílna z programu Autoterapie hlasem seznámí účastníky s přístupem, jak lépe zpívat a jak správně dýchat. Absolventi workshopu také poznají způsob, jak se zbavit trémy, jak se orientovat v emocích a odhalí svůj hlasový i osobnostní potenciál.