Tipy na víkend: Zalyžujte si v Peci na Štědrý den zadarmo

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Návštěvníci Krkonoš, kteří se v sobotu vydají na sjezdovky do Pece pod Sněžkou nebo do Velké Úpy, dostanou v lyžařských areálech příjemný dárek. Od 9 do 13 hodin tam sportovní nadšenci mohou jezdit bez placení. V provozu budou všechny vleky a lanovky. Pro rodiny s dětmi si lyžařský areál připravil novou službu – babysitting. Hlídání dětí budou moci rodiče využít po celou sezonu.

za zábavou

V neděli můžete vyrazit na vánoční trhy na pražské Staroměstské náměstí, kde od 16 do 20 hodin poběží doprovodný program. Kromě vůně svařeného vína a cukrovinek se návštěvníci budou moci zaposlouchat do zvuků převážně středověkých nástrojů skupin Bakchus, Canora či Flagrans. První se představí vokální kvarteto Laurus, které má v repertoáru také africké tradicionály. Program bude probíhat na hlavním pódiu pod Týnským chrámem.

za kulturou

V noci ze soboty na neděli se na Velehradě uskuteční tradiční půlnoční mše svatá. Bazilika Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje otevře své brány ve 23 hodin na Štědrý den. V jednom z nejznámějších poutních míst České republiky zazní po půlnoci Vánoční valašská mše jitřní v podání velehradského sboru, orchestru a sboru Svatopluk. Účastníci mše uslyší také zvuky originální několikametrové valašské trúby. Stejné zpěvy zazní v bazilice také na Boží hod vánoční v 10 hodin dopoledne.