Trenér fotbalistů Slavie Straka rezignoval. Vyštvali ho fanoušci

František Straka

František Straka Zdroj: Eduard Erben, E15

U fotbalistů Slavie Praha nečekaně skončil trenér František Straka. Bývalý kouč Sparty se rozhodl rezignovat s tím, že nechce nadále vystavovat tým nepřízni fanoušků namířené proti němu, a představenstvo klubu dnes jeho žádosti vyhovělo. Straka se s vedením dohodl na okamžitém ukončení smlouvy, kterou měl do 30. června.

Straka, který v minulosti vedl velkého pražského rivala Spartu a označoval letenský klub za svou srdeční záležitost, nastoupil na lavičku Slavie 2. října. Vršovický tým vedl v deseti ligových zápasech s bilancí tří výher, tří proher a čtyř remíz. Slavia je v tabulce momentálně na jedenáctém místě.

Od začátku jeho angažmá v Edenu proti němu protestovali fanoušci, kterým se nelíbila jeho sparťanská minulost. Příznivci při zápasech skandovali proti třiapadesátiletému trenérovi nesouhlasná hesla a hlavně proto se prý Straka rozhodl rezignovat.

„Jsem si moc dobře vědom toho, jak je pro klub i hráče důležitá podpora a přízeň fanoušků. Proto už nadále nechci hráče a mé spolupracovníky vystavovat negativním emocím a projevům, které doprovázejí každý zápas Slavie a které jsou mířeny výhradně na moji osobu. Cítím, jak moc to hráče herně i psychicky svazuje,“ uvedl v prohlášení Straka.

„Své rozhodnutí jsem dlouho zvažoval, samozřejmě mě mrzí, že odcházím od rozdělané práce, ale myslím si, že je to hlavně pro kluky v tuto chvíli nejlepší řešení,“ řekl Straka.

Kdo bude jeho nástupcem a povede Slavii v nedělním ligovém utkání s Jabloncem, zatím klub neoznámil.